Sayısal IP bazlı telefon santral sistemleri hakkında…

IP Telephony & Call Centre - Dodwell Solutions Limited

IP telefonu (İnternet Protokol Telefonu), ses verilerini göndermek ve almak için internet bağlantısını kullanan herhangi bir telefon sistemini ifade eder. Analog sinyalleri iletmek için sabit hatları kullanan normal bir telefonun aksine, IP telefonlar internete bir yönlendirici ve modem aracılığıyla bağlanır.

IP telefonu nedir? İşletmelerin Kullanım Durumları Nelerdir?
IP telefon sistemleri mevcut altyapıyla entegre olarak iletişimin iş uygulamaları üzerinden çalışmasına olanak sağlar. Örneğin fakslar e-posta yoluyla gönderilip alınabilir.

Telekomünikasyonda IP nedir?
İnternet Protokolü (IP), verilerin internette bir bilgisayardan diğerine gönderildiği yöntem veya protokoldür. İnternetteki her bilgisayar (ana bilgisayar olarak bilinir), kendisini internetteki diğer tüm bilgisayarlardan benzersiz şekilde tanımlayan en az bir IP adresine sahiptir.

Sayısal (dijital) telefon santrali; özellikle iş yerlerinde tercih edilen, düşük maliyetli olması, yüksek kalitede ses kalitesi ile iç ve dış iletişimin kurulmasını sağlayan ve kolay kullanımı ile kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatan güçlü bir santral sistemidir.

IP (İNTERNET PROTOKOLÜ) SANTRAL ÖZELLİKLERİ

IP santraller; analog santraller gibi değildir. Analog santraller geliştirilemezken, ip santraller ihtiyacınıza göre geliştirilebilir santral sistemleridir.

Aboneler;  Network ağı üzerinden IP protokolünü kullanarak haberleşir. Bu sebepten dolayı da daha güvenli iletişim sağlanır. Klasik telefon hatları ses görüşmesi 64 Kbps bant genişliği kullanırken IP telefon sistemleri sadece 8 Kbps bant genişliği kullanarak daha kaliteli ses kalitesi ile iletişim kurmanızı sağlar.

Ayrıca IP santral sistemleri eski sistem analog santrallere göre çok daha fazla özelliğe sahiptir. Şirket içerisinde diğer dahililer ile görüşme sağlamanın yanında, analog santraldeki gibi gelen çağrıyı cevaplamak için masa başında beklemenize gerek kalmaz. İstediğiniz zaman uzaktan erişim sağlayarak gelen çağrıları cevaplayabilir, videolu görüşme yapabilir, gelen ve giden çağrı kaydedip daha sonra dinleyebilir, sms ve sesli mesaj alabilir alabilir, farklı departmanlarda farklı anonslar kullanabilirsiniz.